Toimintasuunnitelma

Vaasan Suomalainen Naisklubi ry

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Yleistä
Vuosi 2019 on Vaasan Suomalainen Naisklubi ry:n (myöhemmin Naisklubi) 101. toimintavuosi. Perustamiskokous on pidetty 15.01.1918.  100-vuotisjuhlat, juhlaseminaari Vaasan kaupungintalossa ja iltajuhla Centralissa onnistuivat ja katse käännetään tulevaisuuden tekemiseen. Huolehditaan 100-vuotisesta historiastamme kertovan historiikkikirjan myynnistä. 

Suomalainen Naisliitto ry;n (myöhemmin Naisliitto) vuoden 2019 teema: ”Naisten osaaminen yhteiskunnan voimaksi” otetaan huomioon Naisklubin vuoden toiminnassa.  

Monet vaalit ovat tulossa. Kannustetaan naisten osallistumista. Naisliiton Naisten Ääni-hanketta jatketaan Naisliiton ja oman klubimme resurssien puitteissa. 

Sääntöjemme mukaan kokoamme paikkakunnan suomalaisia naisia yhteistoimintaan kansallisissa ja yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Voittoa tavoittelematta yhdistyksemme varaa omistamissaan asunnoissa vuokra-asuntoja vanhuksille ja tukee aineellisesti vanhustyötä. 

Ikääntyneille jäsenille ja vuokralaisille järjestetty hoivapalvelutoiminta jatkuu entisen tapaan. Sen lisäksi asukkaillemme järjestämäämme Ystäväpalvelutoimintaa jatketaan ja kutsut yhteisiin tapaamisiin vähintään kerran kuukaudessa (ei kesäkuukausina) osoitetaan kaikille talon vanhuksille.  Vierailuja vanhusten luona Ruukinkartanossa ja Krannilassa sekä myös muuta vanhusten virkistystoimintaa jatketaan ja monipuolistetaan. Jäsenistöämme rohkaistaan osallistumaan toimintaan niin, että toimintaa voitaisiin jopa laajentaa ja monipuolistaa.  

Kartoitetaan myös olisiko tarvetta/toiveita, että jäseniämme käytäisiin tervehtimässä kotona, kun kunto ei enää mahdollista jäsentapaamisiin osallistumista. Selvitetään myös yhteistyömahdollisuuksia muiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa yksinäisyyden torjumisessa. 

Naisklubin omistamat Vaasan Talouskoululta VAMIAAN sijoitetut taulut käydään tarkistamassa vuosittain ja niiden tarvitsemasta kunnostuksesta huolehditaan.  

Taloustoimikunta valmistelee yhdistyksen budjetin ja tukee taloudenhoitajaa hänen työssään. Taloustoimikunnassa kartoitetaan uutta toimintatapaa esim. tehtävien jakoa siten, että asuntojen vuokrausta, ja asuntojen kunnossapitoa hoitaisi toinen henkilö ja varsinaisen tilinpidon, kassan, pankkiasiat, tiliöinnin ja aineiston toimittamisesta tilitoimistolle hoitaisi eri henkilö. Edellä mainitut asiat käsiteltäisiin jatkossakin hallituksen kokouksessa. 

Ohjelmatoimikunta suunnittelee, tekee esitykset ja järjestää klubi-iltojemme ohjelmat ja kutsuu vierailijoita/esitelmöitsijöitä sekä suunnittelee yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa järjestettävistä tapahtumista. Esitykset käsittelee ja niistä päättää Naisklubin hallitus. 

Minna Canthin päivä 19.03.2019 on hänen 175-vuotissyntymäpäivä. Tämä otetaan huomioon v. 2019 ohjelmissa. 

Hallinto
Naisklubin syyskokous valitsee hallintoa hoitamaan puheenjohtajan, kuusi hallituksen jäsentä ja kolme varajäsentä sekä hyväksyy seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toimikauden pituus on 3 vuotta. Hallituksen jäsenistä kolmannes on vuosittain erovuorossa. 

Kevätkokous käsittelee hallituksen toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastajien lausunnon edellisen vuoden toiminnasta, vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden tilivelvollisille. 

Hallitus kokoontuu hoitamaan sille säännöissä määrättyjä tehtäviä ja hoitamaan käytännön asioita.  Hallitus valitsee varapuheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan sekä muut toimihenkilöt ja toimikunnat sekä Naisklubin edustajat As Oy Liesitalon ja As Oy Pursimiehenkatu 3:n hallintoon sekä muihin järjestöihin. 

Yhdistyksestämme em. taloyhtiöiden hallituksiin valitut henkilöt ovat vastuuasemassa näiden yhtiöiden toiminnasta.  Yhdistyksen taloussääntö, säännöt ja toimintasuunnitelma toimitetaan uusille hallituksen jäsenille. Yhdistyksen säännöt ovat saatavilla kotisivuilla ja tarvittaessa klubilta. Hallituksen asettama työryhmä on selvittänyt säätiön perustamiseen liittyviä asioita sen tarkoituksenmukaisuutta asiantuntijan apua käyttäen. Asianajaja Oili Kela perehtyi meiltä saamaansa aineistoon ja selvitykseen. Hän antoi vastauksenaan: säätiön perustaminen ei ole tarkoituksenmukaista eikä järkevää. Jatketaan nykyisellä toimintamallilla ja huolehditaan siitä, että toimintamme jatkuu siten, että olemme yleishyödyllinen verovapaa yhdistys. Hänen ehdotuksensa mukaisesti yhdistyksen sääntöjen tarkistaminen ja uudistaminen aloitetaan.  

Talous
Talouden pääasialliset tulot muodostuvat Naisklubin As Oy Liesitalossa ja As Oy Pursimiehenkatu 3:ssa olevien ikääntyville kohtuuhinnoin vuokrattujen asuntojen vuokratuotoista. Vastaavasti talouden menot muodostuvat asuntojen yhtiövastikkeista, kunnostuskuluista, As Oy Pursimiehenkatu 3:n lainan lyhennyksistä ja koroista sekä As Oy Liesitalosta lunastettujen asuntojen ostoon otettujen lainojen hoidosta sekä yhdistystoiminnan muista menoista. Talousarvioon varattu määräraha mahdollistaa hoivapalveluihin järjestämisen iäkkäille vuokralaisillemme ja jäsenillemme n.1 000 tuntia vuodessa.  Sääntöjen mukaan Naisklubi voi myös vastaanottaa lahjoituksia ja testamentattuja varoja toimintaansa.
Jäsenmaksut vahvistetaan syyskokouksessa. Talousarvio erillisenä liitteenä. 

Jäsenistö
Naisklubi tarvitsee toimintaansa sitoutuvia jäseniä. Uusien jäsenten mukaan saaminen toimintaan mm. kummitoimintaan (uudelle jäsenelle kummi sekä vanhusten palvelutaloissa tapahtuva) olisi avuksi. Jäsenistön aloitteita tarvitaan täydentämään nykyistä toimintaa. 

Yhteydenpito jäsenistöön hoidetaan jäsentiedottein, jotka pääosin toimitetaan sähköpostin liitteenä, osa postitse. Jäsenistön toivotaan huolehtiva osoitemuutoksista sekä sähköpostin että asumisosoitteen osalta. 

Tulevista Naisklubin tapahtumista muistutetaan Pohjalaisen toimintapalstalla sekä sähköpostitse. Jäseniltoja pidetään klubihuoneistossa sekä tehdään tutustumiskäyntejä lähialueen mielenkiintoisiin kohteisiin kesäaikaa lukuun ottamatta. Yhteisiä tapahtumia voidaan järjestää myös yhteistyökumppaneiden kanssa  

Jäsenilloissa on mahdollisuus lainata kirjoja Naisklubin kirjastosta. 

Naisklubilla on edustus Suomalaisen Naisliitto ry:n hallituksessa ja Hilja Vilkemaa - stipendisäätiön hallituksessa, samoin Minna-lehden toimitusneuvostossa. Minna-lehteen voivat kaikki jäsenemme lähettää kirjoituksiaan.  Klubimme jäsenet voivat osallistua Suomalainen Naisliitto ry:n ja Hilja Vilkemaa-stipendisäätiön järjestämiin tilaisuuksiin. Niitä ovat mm. Minna Canth-seminaarit sekä Naisliiton kevät- ja syyskokoukset, Kaisaniemen ajankohtaisseminaari Perinnepäivä sekä muut tapahtumat.  Klubimme käyttää äänivaltaansa Suomalainen Naisliitto ry:n kevät- ja syyskokouksissa seuraavasti: yksi ääni saadaan aina alkavaa 25-lukua kohti. Äänimäärä lasketaan vuoden viimeisen päivän jäsentilanteen mukaan.

< Marraskuu 2019 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708

TAPAHTUMAT

kaikki tapahtumat